Michelle Visser

Derma2Care

Zelf ontharen?
Zo gaat het gladjes!

Ontvang net als 200.000 consumenten de nieuwsbrief!

Ontharen slecht voor je huid? Niet als je het op de goede manier doet. Michelle Visser is huidtherapeute bij Derma2Care en geeft je tips. Wat moet je wel en vooral niet doen?

De grootste fabel

Mensen denken dat de haartjes stug en donker terugkomen als je een gebied de eerste keer gaat scheren. Dat is niet zo, alleen het eerste puntje is stug. Als je de haren laat groeien, worden ze gewoon weer dun, onder meer omdat ze tegen je kleding schuren.

Tips voor thuis ontharen

1. Zorg ervoor dat je goed licht hebt. Dat geldt voor iedere methode van ontharen die je gebruikt, dus of je nou scheert, epileert of een IPL- of laser-apparaat gebruikt. Als je weinig licht hebt, haal je je huid veel te snel open.

2. Scheer nooit met een bot mesje, daarmee beschadig je je huid veel te snel.


3. Scheer je met een scherp scheermesje, dan maakt het weinig uit in welke richting je scheert.


4. Span bij harsen de huid goed, anders heb je kans op beschadigingen.


5. Vind je zelf ontharen eng of lastig? Bezoek dan een waxbar of ontharingssalon. Dan kun je je veilig laten ontharen door een specialist.

6. Gebruik je thuis een IPL- of laserapparaat? Verwacht dan niet dat dit krachtig genoeg is om permanent te kunnen ontharen. De apparaten die in klinieken worden gebruikt zijn veel krachtiger en kunnen wel voor veel langere duur ontharen.

Ook niet waar

Het is zomer, dus groeien je haartjes sneller, denken veel mensen. Dat líjkt misschien wel zo – haartjes vallen nu eenmaal meer op als je een leuk zomerjurkje draagt in plaats van een spijkerbroek en een dikke trui – maar het ís niet zo.